Vstříc lásce k běhání

čtvrtek 28. srpna 2014

Madeira - Funchal

Ve Funchalu jsme měli v plánu navštívit Tropický park a botanickou zahradu. Obojí je v kopci, celé město je jedna velká skála, takový velký bratr Krumlova. Velmi velký bratr. V zahradách jsem zapla Runkeeper, pak jsem ho ještě zapla ve městě. V tom terénu to nebyla nijak závratná vzdálenost, ale převýšení bylo pro nás Jihočechy brutální. Strávili jsme tam 8 hodin. A stálo to za to! Poslední 2 hodiny jsme proseděli v kavárně na trhu a u přístavu.


 
Hlavní lanovka Funchalu, ve které vás dole vyfotí, aby vám fotku nahoře nabídli za 10 € i s propagačním CD. Dost dobrý byznys. Nevěřila bych, kolik lidí si to kupuje. A pro kolik lidí je zážitkem jízda lanovkou. Cena jízdenky 10 €, zpáteční 15 €.

Lanovka z Monte od tropického parku k botanické zahradě. Touto průrvou vede leváda, která je dle naší delegátky ve špatném stavu a o prázdninách na ní byl smrťák. Cenu už si nepamatuji, měli jsme zaplaceny obě lanovky a vstup do botanické zahrady za 29 €. Nevím, kdo jim tu dělá marketing, ale kdo jede nahoru velkou lanovkou a do botanické zahrady tou menší, zřejmě také navštíví tropický park nahoře. Ale ten už do jednotné "vstupenky" nezahrnuli. Nu což. Abychom se vyhli davům, jako první jsme šli do botanické zahrady.


Krokodýl Madeiry - všudepřítomná ještěrka

Panorama od botanické zahrady (jinak nebylo co fotit, sucho, horko, vše kvete na jaře)



Tropický park, vstupné 10 € na osobu s ochutnávkou místního vína zdarma na Viewpointu.











Funchal








Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Vaši reakci!